Wij zorgen er voor dat uw tuin klaar is voor elk seizoen.

Neem vandaag nog contact op

Tuinonderhoud bij particulieren en bedrijven

Een mooie tuin blijft alleen mooi als deze goed onderhouden wordt. Hoveniersbedrijf Voskuil is gespecialiseerd in tuinonderhoud. Tot onze klanten behoren tientallen particulieren en bedrijven. Onze werknemers zijn stuk voor stuk vakkundige hoveniers. Wij zorgen er voor dat uw tuin klaar is voor elk seizoen.

Voorjaar
Aan het begin van het voorjaar maken wij uw tuin helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. De hovenier snoeit alle planten en bomen en verzorgt de bemesting van het gras of het gazon. Als het nodig is, renoveren wij uw terras, plaatsen we nieuwe planten of leggen we graszoden.

Najaar
In het najaar maken we uw tuin of dakterras volledig winterklaar. We snoeien de beplanting, maken de borders (en de rest van de tuin) netjes, onderhouden het gazon en verplaatsen eventueel bestaande beplanting. Ook lopen we de verlichting nog even na. Dan kunt u in en na de winter volop genieten van uw tuin!

Vast onderhoud
Onze doorlopende service aan bedrijven en particulieren die het onderhoud van de tuin niet zelf willen of kunnen verzorgen is vast onderhoud. Wij nemen u alle zorgen over uw tuin of bedrijfsomgeving uit de hand.
Uiteraard doen wij het voorjaars- en najaarsonderhoud, maar de dienstverlening gaat verder:

  • Losse tegels? Wij zorgen voor een veilige bestrating.
  • Glad? Wij strooien voor u. Sneeuw? Wij maken uw bestrating sneeuwvrij…
  • Verlichting kapot? Wij repareren het voor u.

En zo zijn er veel meer mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten!

Boomonderhoud, van één tot vele bomen

Ook bomen hebben onderhoud nodig. Of het nu een enkele boom in een tuin is, of een hele laan vol bomen. Hoveniersbedrijf Voskuil beschikt niet alleen over de kennis dit onderhoud uit te voeren, maar ook over de benodigde materialen.

Is er een kapvergunning voor uw boom nodig? Dan regelen wij dat voor u. Neem gerust vrijblijvend contact op met hovenier Luuk Assinck. Hij informeert u hier graag over.

Gazononderhoud voor een mooi groen gazon

Gras geeft uw tuin een heel vriendelijke uitstraling. Voor kinderen is een gazon één grote speelplek.
Maar een gazon heeft letterlijk zijn schaduwkanten. Een fraai gazon vraagt om regelmatig en vakkundig onderhoud. De hoveniers van Voskuil zorgen voor een tiptop gazon. Het hele jaar door.

Om uw gazon in optimale vorm te houden, hebben wij voor u een onderhoudsschema opgesteld.

  • In december, januari of februari moet kalk gestrooid worden. Dit kan in een van deze maanden, welke maakt niets uit. Wél mag er op het moment van strooien géén sneeuw liggen.
  • In maart bemesten wij het gazon met koemest.
  • In april wordt het mos verwijderd. Aan het eind van de maand moet het gras voor het beste resultaat geverticuteerd worden.
  • In mei dient het gazon op een regenachtige dag met kunstmest bestrooid te worden. Wij raden de kunstmest van For Farmers aan.
  • In juli bestrooien wij het gazon met kalk. Als u denkt dat het nodig is, kan bij regenachtig weer kunstmest gestrooid worden.
  • In september dient het gazon met koemest bemest te worden. Het moet hiervoor wel regenachtig weer zijn.

Voor verdere informatie kunt u, natuurlijk geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

Onkruidbestrijding op bestrating of in de tuin

Er zijn veel verschillende planten te benoemen die als onkruid worden beschouwd. Om overwoekering, polvorming en hoogopschietende begroeiing te voorkomen, is het nodig onkruid effectief te bestrijden.

Onkruid kan handmatig of met chemische middelen bestreden worden. Veelal gebruiken we voor de tuin de handmatige manier (schoffelen, wieden en uitharken). En voor de bestrating gebruiken we alleen toegestane chemische middelen.

Renovatie van uw tuin of dakterras

Is uw tuin of dakterras aan vernieuwing toe? Hoveniersbedrijf Voskuil helpt u hier graag mee. Van ontwerp tot uitvoering, onze hovenier verzorgt het voor u. Of het nu om een kleine verandering of een complete metamorfose gaat.

Wij werken volledig naar uw wensen, maar als u zelf geen concrete ideeën heeft, kunnen wij ook in overleg met u een ontwerp voor u maken.
Samen komen we er uit, want Hoveniersbedrijf Voskuil houdt het graag persoonlijk.

Mogelijkheden
Nieuwe beplanting, tuinverlichting, bestrating en het plaatsen van schuttingen en pergola’s zijn slechts een greep uit de mogelijkheden die wij u bieden. En voor uw dakterras hebben wij zeker ook de middelen en de ideeën.

Genieten, het jaar rond
Een tuin of dakterras is er om van te genieten en dat kan het hele jaar door. Overdag, maar met een uitgekiend verlichtingsplan kan dit ook ‘s avonds.

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies.

Vijveronderhoud voor een heldere en optimale vijver

Vijvers vragen onderhoud. Belangrijk is bijvoorbeeld dat het water in uw vijver in goede conditie is en dat het zuurstofgehalte op peil blijft. Maar ook de waterplaten hebben onderhoud nodig. Met vijveronderhoud via Hoveniersbedrijf Voskuil geniet u het gehele jaar van uw vijver.

Wat voor een gazon geldt, geldt ook voor een vijver. Een vijver maakt uw tuin mooier. Het water, eventueel met vissen, geeft rust. Maar ook een vijver is onderhoudsintensief.
Voskuil weet alles van vijvers en het onderhoud ervan. Of het nu een kleine of een grote vijver is, een kunstmatige of een natuurvijver. De hoveniers van Voskuil zorgen ervoor dat u het hele jaar ongestoord plezier van uw vijver heeft.